4. De ontsluiting van vermogen volgt uit het doorbreken van beperkende gedachten en patronen

Geen training. Geen coaching. Geen adviesgesprek.

Soms is een krachtige en confronterende benadering nodig als het systeem waarin mensen werken niet goed meewerkt. Want als je steeds met eenzelfde bril alles wat nieuw is blijft bekijken, verandert er niets. Terwijl veelal historisch gegroeide denk- en werkwijzen, opvattingen en overtuigingen, schreeuwen om bijstelling als...

Dat bijstellen van beelden en overtuigingen en herstellen van focus en spanningsrelaties gebeurt in kleine groepen, die veilig genoeg zijn om snel tot openheid van zaken te kunnen komen. Het ontsluit en stroomlijnt zachte informatie om hardere resultaten te krijgen. 'Als je waarde wilt ontsluiten zul je het met zorg open moeten maken'. Het referentiekader waar naartoe gewerkt wordt, is de door allen gewenste gezondere toekomst voor de zaak .

Collectief Mentaal Vermogen® wordt toegepast door een organisatievitalisator. Hij laat inzien dat mensen samen hun eigen zekerheden kunnen bouwen en op welke wijze ieder van hen een eigen krachtiger aandeel in het grotere geheel kan nemen. Een ontsluiting van stil vermogen vanuit de kern van de zaak.